Title

Subtitle

Nieuws

 

view:  full / summary

Open Belgisch Kampioenchap Beachtennis 2018

Posted on September 10, 2018 at 6:40 PM

De Open Belgische Kampioenschappen Beachtennis gaan door op op zaterdag 15 en zondag 16 september 2018 op de 6 terreinen van TC Hof Ter Burst (Lebbeke). De Pro-spelers strijden er voor een selectie voor het Wereldkampioenschap Beachtennis voor landenteams in 2019. Maar niet enkel de meest ervaren competitiespelers komen aan bod, ook puur recreatieve spelers zijn welkom en kunnen deelnemen aan de Fun-reeksen die parallel doorgaan.

Iedereen met de Belgische nationaliteit kan een gooi doen naar de titel, er zijn geen selectievoorwaarden! De voorrondes worden in poulevorm gespeeld, dus iedereen speelt een minimum aantal wedstrijden. Materiaal kan je gratis lenen.

Programma:

Zaterdag 15 september - 10 uur: Start reeksen Dubbel Dames en Dubbel Heren

Zondag 16 september - 10 uur: Start Reeksen Dubbel Gemengd en Jeugd (16 jaar of jonger)

Inschrijven kan via www.flandersbeachtennistour.be/inschrijven

Meer info: info@flandersbeachtennistour.beStand op 31 augustus - net voor het BK

Posted on September 6, 2018 at 4:15 AM


Stand op 15 augustus 2018

Posted on August 16, 2018 at 5:45 AM

Na de recordeditie in WARA (Genk) kunnen we een eerste grote tussenstand opmaken voor de Flanders Beachtennis Tour 2018.


WK Beachtennis IFBT: Belgen brengen hoop medailles naar huis

Posted on July 5, 2018 at 4:35 AM

Op de 18'de editie van het WK Beachtennis IFBT voor amateurs te Barcelona behaalden de Belgen afgelopen weekend schitterende resultaten. De ploeg kwam met een hele hoop medailles naar huis.

In de hoogste reeks, Men Open, zorgden Antwerpenaars (TC Zevenbergen) Kajou Brian en Joris De Weerdt voor een heuse verrassing. Ze behaalden de zilveren medaille na uitschakeling van onder andere gastland Catalonië/Spanje in de halve finale (dat later goud won in de Nations Cup).

In de reeks Men 30+ veroverden ze zelfs de gouden medaille.


De andere medailles van de Belgische delegatie:

 • zilver: Patrick Pommée en Juan Murueta-Goyena (ESP) : Men 40+
 • zilver: Patrick Pommée : Men Single Advanced
 • brons: Jeff Luyten en Gert Laenen : Men 40+
 • brons: Jeff Luyten en Patrick Pommée: Men Advanced
 • brons: Gert Laenen en Claudio Petrillo (ITA) : Men Advanced

In de reeks Women Single Advanced was zelfs het volledige podium getooid in de Belgische vlag:

 • goud: Annemaaike Steylemans
 • zilver: Barbara Van Dessel
 • brons: Cindy Mertens

En ook nog:

 • brons: Annemaaike Steylemans en Els Teijsen : Women Advanced
 • brons: Nathalie Monnier en Elke D'Hondt : Women 30+

De medailles worden opgedragen aan wijlen Jan Vierendeels (TC Hof Ter Burst), voormalig Belgisch kampioen en een zeer gewaardeerd lid van de Belgische beachtennisdelegatie.BK Beachtennis Indoor 2018

Posted on February 15, 2018 at 6:05 PM

Intussen kunnen de beachsporters rekenen op maar liefst twee prachtig aangelegde indoorterreinen in de accommodatie van TC De Pollepel in Duffel. Het ideale moment om deze winter een Open BK Beachtennis Indoor 2018 te organiseren.

Er werd in poules gespeeld om iedereen voldoende speeluren te gunnen.


Resultaten van het Open BK Beachtennis Indoor 2018 op 4 februari:


Dames:

goud - Eva Maes & Sindy Put

zilver- Els Teijsen & Barbara Van Dessel

brons - Cindy Mertens & Annemaaike Steylemans


Heren:

goud - Patrick Pommée & Bart Stalpaert

zilver - Nio De Backer & Jan Vierendeels

brons - Gert Laenen & Jeff Luyten


Proficiat aan alle deelnemers om er een leuke en sportieve dag van te maken!Eindstrand Flanders Beachtennis Tour 2017

Posted on January 15, 2018 at 8:45 AM

Begin januari... Het ideale moment om lijstjes en jaaroverzichten te maken - en goede prestaties in de bloemetjes te zetten.


Bij deze geven we jullie de eindstand (.pdf) van de Flanders Beachtennis Tour 2017 mee.


De ranking werd bepaald door alle reguliere manches (TC Hof Ter Burst, Recrean, TC Velina, TC De Klinkaert, TC Duvels) én het BK (Recrean, Oudenaarde) van 2017 samen. In de puntentelling werd ook rekening gehouden met de resultaten van de ITF-tornooien en Lebbeke, mits er ook deelgenomen werd aan minstens één reguliere manche.


Proficiat aan alle deelnemers - we hopen jullie ook in 2018 te mogen verwelkomen (met liefst nog extra vrienden, familie en kennissen)!


We zetten het jaar in met Open BK Beachtennis Indoor 2018* op zondag 4 februari. We starten om 10u met de reeksen Dubbel Dames en Dubbel Heren. Om 16u klinken we op het nieuwe jaar met een hapje en drankje.


ERELIJST 2017

 

Dubbel Heren Pro:

1. LAENEN, GERT

2. DE BACKER, NIO

3. STALPAERT, BART

Dubbel Dames Pro:

1. MERTENS, CINDY

2. PUT, SINDY

3. MAES, EVA

Dubbel Gemengd Pro:

1. MAES, EVA

2. LAENEN, GERT

3. MERTENS, CINDY

Jeugd:

1. DE BACKER, NIO

2. DE BLENDE, ARNO

3. VIERENDEELS, RUNE

Dubbel Heren Fun:

1. PAUWELS, JASPER

1. DIERCKX, GAETAN

3. DE BACKER, NIO

Dubbel Dames Fun:

1. MERTENS, CINDY

2. STEYLEMANS, ANNEMAAIKE

3. D'HONDT, ELKE

3. LAMMENS, NORA

Dubbel Gemengd Fun:

1. STEYLEMANS, ANNEMAAIKE

1. PAUWELS, JASPER

3. DE BACKER, NIO

 

* geen selecties aan verbonden - volledig open tornooi (alle nationaliteiten welkom)

Verslag BK Beachtennis 2017

Posted on January 12, 2018 at 5:00 AM

Op 16 en 17 september vonden in Oudenaarde bij TC Recrean de Open Belgische Kampioenschappen Beachtennis 2017 plaats.


Op zaterdag kwamen de FUN-reeksen aan bod. Zoals het een open BK eigenlijk betaamt, mochten we deelnemers uit het hele land begroeten. De regionale tv-zender van Tournai wijdde zelfs een hele reportage aan de deelnemers uit Henegouwen. Bij de deelnemers naast beachtennissers en tennissers ook squashers, raquetlonners, padellers, basketters, atleten, volley en beach-volleyballers, badmintonners en zelfs een zwemster.


De reeks Heren FUN werd gewonnen door Jasper Pauwels en Gaetan Dierckx voor Thierry Even en Brian Kajou. Brons was er voor de locals Tim Van den Herrewegen en Christophe Standaert.


In de reeks Dames FUN wonnen Cindy Mertens en Annemaaike Steylemans van Elke Dhondt en Nora Lammens. Naomi Ketels en Astrid Dierckx vervolledigden het podium.


In Gemengd FUN eindigden weerom Annemaaike Steylemans en Jasper Pauwels bovenaan. Zilver was er voor Sophie-Charlotte Gysen en Gert Laenen. Op de derde plaats eindigden Bart Saudane en Elke Dhondt.


Op zondag was het de beurt aan de PRO's.


In de reeks Heren PRO verlengden Brian Kajou en Joris De Weerdt hun titel door in de finale Gert Laenen en Jeff Luyten te kloppen. Stefan Dossche en Jan Vierendeels wonnen het brons van Nio De Backer en Jasper Pauwels.


Een verrassing in de reeks Dames PRO: daar moesten meervoudig Belgisch kampioenen Eva Maes en Sindy Put de duimen leggen in een superspannende wedstrijd tegen Annouck Meys en Linde Mues. (0-6, 7-5, 10-7). In de strijd om de derde plaats haalden Astrid Dierckx en Barbara Van Dessel het van Cindy Mertens en Annemaaike Steylemans.


Ook de reeks Dubbel Gemengd PRO draaide uit op een spannende eindstrijd. Zowel de grote als de kleine finale werden beslist in match tie-break. Goud was voor Gert Laenen en Eva Maes, zilver voor Lars Verbruggen en Astrid Dierckx. Bij het brons haalden Jasper Pauwels en Annemaaike Steylemans het van Brian Kajou en Sindy Put.


Tot slot wonnen Nio De Backer en Arno De Blende de titel bij de Jeugd.


Nog een speciale dank aan gastheren Jan en Hilde voor het prerfecte onthaal en alle hulp bij de organisatie.


Volgende afspraak: zondag 4 februari voor de prijsuitreiking van de Flanders Beachtennis Tour 2018 en het Open BK Indoor 2018. Locatie: TC De Pollepel in Duffel.


See you all at the beach!

Verslag EK Sozopol 2017

Posted on January 10, 2018 at 7:45 AM

Van 8 tot 10 september vonden in Sozopol (Bulgarije) de Europese kampioenschappen Beachtennis 2017 plaats.


Ook België was aanwezig met een volledige ploeg:

Bij de Heren: Joris De Weerdt-Brian Kajou en Bart Stalpaert-Tom Vandevelde

Bij de Dames: Astrid Dierckx-Barbara Van Dessel en Cindy Mertens – Annemaaike Steylemans.

Voor Annemaaike meteen haar internationale debuut; in het beachtennis dan toch ;-)


Net als in 2016 stond er ook een EK Junioren (U18 ) op het programma.  Nio De Backer-Miel Sweerman en Kiara De Backer-Rune Vierendeels stonden/doken voor België op het zand.


Weerom zat de loting echt niet mee voor de Belgen: ons eerste team, Brian en Joris, mochten meteen aantreden tegen de wereldkampioenen en eerste reekshoofd Italië. Tom en Bart mochten het opnemen tegen het 8ste reekshoofd, Portugal. Ondanks een moedige wedstrijd werden beide ploegen verwezen naar de Consolations.


Ook de Belgische dames moesten meteen aan de slag tegen reekshoofden.  Cindy en Annemaaike moesten meteen aan de slag tegen het ervaren team van Hongarije (7de reekshoofd) en Astrid en Barbara tegen het sterke Portugal (8ste reekshoofd). Ook deze ploegen werden dus al na één ronde verwezen naar de Consolations.


Brian en Joris vochten en raasden zich uiteindelijk door alle verdere rondes tot in de halve finale, waar ze uitgeschakeld werden door de “twin-towers” van Litouwen. In de kleine finale behaalden ze wel de overwinning - en dus het brons van het Moldavische team.


Bij de dames raakten Astrid en Barbara ook helemaal tot in de halve finale. Jammergenoeg haalden de teams van Griekenland en Israel het net, zodat ze uiteindelijk op een vierde plaats belandden.


In de reeks dubbel gemengd werden beide Belgische teams door Frankrijk uitgeschakeld. Joris en Astrid wel pas in de kwartfinale!


De juniors speelden in poules en Nio en Miel vochten zeer spannende matchen uit tegen Rusland (4-6, 4-6 en 5-7, 4-6) en San Marino (2-6,7-5, 7-10), maar moesten telkens nipt de duimen leggen. San Marino won later brons. Tegen Bulgarije werd nog verdiend gewonnen.


Ook de meisjes speelden moedige wedstrijden tegen de latere gouden medaille winnaars uit Italië en de bronzen laureaten uit Rusland. Een overwinning zat er nog (net) niet in ondanks een gewonnen set en een match tie-break tegen de Bulgaren, maar iedereen heeft in elk geval weer heel veel ervaring en spelplezier opgedaan.


In de reeks dubbel gemengd konden de junioren nog enkele overwinningen tegen Spanje en Bulgarije binnenrijven, zodat ze (alle wedstrijden van de junioren in aanmerking genomen) op een mooie vierde plaats in het landenklassement mochten prijken


Gezien de korte voorbereiding, de jonge leeftijd (gemiddelde leeftijd <16j) en beperkte trainingsmogelijkheden, een meer dan behoorlijk resultaat.Open BK Beachtennis 2017

Posted on August 29, 2017 at 5:05 PM

16 - 17 september 2017 - Open BK Beachtennis


Zaterdag 16 september – FUN (recreatief)

 • 10u DUBBEL HEREN FUN (aanwezig om 9.45u)
 • 10u DUBBEL DAMES FUN (aanwezig om 9.45u)
 • 13u DUBBEL GEMENGD FUN (aanwezig om 12.45u)

Iedereen welkom! Materiaal kan je gratis uitlenen en de spelregels worden ter plaatse uitgelegd.


Zondag 17 september – PRO (competitief) en JEUGD

 • 10u DUBBEL HEREN PRO (aanwezig om 9.45u)
 • 10u DUBBEL DAMES PRO (aanwezig om 9.45u)
 • 13u DUBBEL GEMENGD PRO (aanwezig om 12.45u)
 • 13u DUBBEL JEUGD U16 OPEN* (aanwezig om 12.45u)

* nog geen 17 geworden zijn op de dag van het tornooi (zowel jongens als meisjes – open reeks)


Geen selectievoorwaarden – iedereen* kan een gooi doen naar de titel van Belgisch Kampioen Beachtennis 2017!

(* met de Belgische nationaliteit)


Deelnameprijs: €10/per persoon
Tussenstand Flanders Beachtennis Tour - augustus 2017

Posted on August 28, 2017 at 4:40 AM

Na de tornooien van TC De Klinkaert en TC Duvels kunnen we de volledige tussenstand opmaken vóór we tot het Open Belgisch Kampioenschap overgaan.


Bij de Heren PRO zitten we aan bijna 40 unieke deelnemers. Gert Laenen staat alleen aan de leiding - mede door de twee overwinningen die hij de voorbije weken behaalde met zijn dubbelpartner Kristof Brijs. Bart Stalpaert is de regelmatigste speler in Heren PRO en staat dan ook op de tweede plaats. Nio De Backer volgt op plaats drie.


Bij de Dames PRO hebben we nu al meer dan 20 unieke deelnemers. Een aantal goede speelsters hebben het beachtennis ontdekt en draaiden meteen vlot mee. Cindy Mertens staat bovenaan met de meeste deelnames op het palmares. Sindy Put en Eva Maes staan mee aan de leiding.


In de jeugdreeks blijft de trend zich doorzetten: 26 unieke deelnemers is niet mis. Nio De Backer is aan zijn laatste jaar bij de jeugd bezig en staat afgetekend aan de leiding, gevolgd door zijn trainingsmaatje Rune Vierendeels. Amber Vanderstappen maakt de top 3 volledig.


Het doel van de FUN-reeksen is uiteraard om de deelnemers warm te maken voor de sport. Dit jaar zet de trend zich echt wel door en hebben we zowel bij de Dames als bij de Heren een 40-tal unieke spelers en speelsters.


Uiteraard is ook dit jaar de reeks Dubbel Gemengd weer de populairste categorie: we zitten op een tussentotaal van net geen 100 unieke deelnemers!


Volgende afspraak: het Open Belgisch Kampioenschap Beachtennis bij Recrean (Oudenaarde) op 16 (FUN) en 17 (PRO en JEUGD) september 2017.

Op het Open Belgisch Kampioenschap zijn heel wat punten te verdienen, zodat deze laatste tussenstand nog grondig door elkaar gegooid kan worden. De Flanders Beachtennis Tour is een regelmatigheidscriterium, maar wie goede resultaten behaalt, kan snel stijgen in het klassement!


Noteer ook alvast zondag 28 januari 2018 in jullie agenda - dan houden we de prijsuitreiking van de Flanders Beachtennis Tour 2017.
Rss_feed